avis.uten.no

One bit short of a byte – Toros blog

Home /
Verdens såreste Ex-Justisminister
;

Verdens såreste Ex-Justisminister

Mange våknet opp i dag, Tirsdag 20. mars til nyheten om at Sylvi Listhaug har valgt å trekke seg som Justisminister. For mange kom nok det ikke uventet etter den siste ukens politiske utvikling.

Nå har avis.uten.no holdt seg utenfor politikk, og vi har i vår mangeårige historie aldri skrevet noe som ligner på politisk stoff. Men dagens nettaviser har endret det medielandskapet for altid. Nå er det nok ganske klart at jeg ikke har noe spesielt til overs for Sylvi, men hennes uttalelser Tirsdag morgen fikk det til å tippe over i ren skjær vanntro.

Her er noen av Sylvi Listhaugs uttalelser fra Tirsdag morgen.

«- Siste uka har mann sett utrolig mye ondskap i Norge. Men vi har også sett mye godhet. Jeg opplever en utrolig støtte i en krevende tid, sier Listhaug til pressen.»

«- Det har vært en ren heksejakt, der målet har vært å kneble ytringsfriheten. Ytringsfriheten er for meg en utrolig viktig verdi. Som vi skal gjøre alt for å hegne om, sier hun.»

«- Den siste uken har vært helt surrealistisk. Et facebookinnlegg, som overhodet ikke hadde noe med 22. juli å gjøre, og som jeg har beklaget at ble lagt ut, har omgjort norsk politikk til en barnehage. Da mener jeg det er mitt ansvar å opptre voksent.»

«– Målet i valgkampen var å holde Støre vekk fra statsministers kontor, og det er fortsatt målet. Han er ikke egnet til å være statsminister i Norge, sier hun.»

«- Samtidig kaller hun norsk politikk for en «ren barnehage». – Da er det min oppgave å opptre voksent, sier hun.»

Det er sikkert flere uttalelser der ute som jeg ikke har lest, og jeg trenger egentlig ikke å lese flere. Her har man en justisminister, eller tidligere justisminister, som flytter ansvaret for at hun ikke er det lenger over på Arbeiderpartiet, og som utviser en utrolig arroganse ovenfor den vanlige mannen i gata, som jo stort sett faktisk ikke har stemt på henne. Hun sier at Støre ikke er egnet til å være statsminister, og det kan jeg være enig med henne i, men hun har i mye større grad vist at hun IKKE selv er egnet til å være Justisminister. Og slik er situasjonen, Støre er ikke statsminister, og Listhaug er ikke justisminister. Det siste gjør meg gladest.

Forøvrig vil jeg påpeke at politikk ikke er noe vi driver med her.  Men et Morna Listhaug kan vi koste på oss.